illustratie

Woonlastenverzekering: zinvol of niet?

  • inkomen
  • leven
  • wonen
  • woonlasten
Leestijd: 1 min.

Donderdag 6 juli 2023

Stel dat je door werkloosheid of arbeids­ongeschiktheid opeens minder inkomen hebt. Dan kan het lastig of zelfs onmogelijk zijn om de huur of hypotheek nog te betalen. Wil je dit risico uitsluiten? Dan kan een woon­lasten­verzekering uitkomst bieden.

Een woonlasten­verzekering keert periodiek of eenmaal een bedrag uit als je werkloos en/of arbeidsongeschikt raakt. Met dat geld kun je gedurende een bepaalde periode een deel van jouw maandlasten betalen.

Wanneer niet?

Een woonlastenverzekering is lang niet altijd nodig. Misschien heb je voldoende spaargeld, kun je makkelijk besparen op andere kosten of is het inkomen van jouw partner hoog genoeg om rond te komen. Soms kun je gebruik maken van een collectieve verzekering van je werkgever of ben je al standaard op die manier verzekerd. En natuurlijk biedt de overheid financiële vangnetten in de vorm van de WW en de WIA.

Wanneer wel?

Verwacht je dat je hieraan bij werkloosheid of arbeids­ongeschiktheid niet voldoende hebt? Dan is een woon­lasten­verzekering een optie. Je kunt kiezen voor een uitkering bij werkloosheid, bij arbeids­ongeschiktheid of in allebei die situaties. Houd er wel rekening mee dat de periodieke uitkering niet voor altijd is, maar na de afgesproken tijd stopt.

Premie

Voor een woonlastenverzekering betaal je maandelijks premie. De hoogte daarvan hangt onder andere af van het bedrag dat je verzekert en of je dat geld bij werkloosheid of arbeids­ongeschiktheid direct wilt ontvangen of pas na een paar maanden of een jaar.

Lees verder op levenwonen.nl

Ingewikkeld product

Een woonlastenverzekering is een behoorlijk ingewikkeld product. Wil je er één afsluiten, dan is het slim om er eerst eens over te praten met een expert. Als Erkend Financieel Adviseur ben ik zo'n expert. Samen met jou breng ik jouw situatie en wensen in kaart en help ik je eventueel om de woonlastenverzekering te vinden die het beste bij jou past. Neem gerust contact met me op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Fokkien de Groot,